Новини и Блог

Новини за българския имотен пазар

андрей каштанов имот квартал витоша софия

Андрей Каштанов и страхотната покупка на апартамент

Здравейте, в тази статия искам да Ви разкажа за страхотния апартамент който успяхме да купим заедно за г-н Андрей Каштанов и Denira Homes

Малко за Denira Homes
Денира Имоти ЕООД е бързоразвиваща се агенция, специализирана в сферата на недвижимите имоти, която предлага широк спектър от услуги в тази сфера.
Разполагаме с екип от доказани експерти в областта на недвижимите имоти, който има индивидуален подход към всеки наш клиент!
ИЗБЕРЕТЕ НАС и заедно ще открием Вашият нов ДОМ!

Невероятен апартамент с изглед към Витоша намиращ се в квартал Витоша, разполагащ с 3 спални, 2 бани, хол с кухня и голяма тераса от 30 кв.м и с чиста площ на апартамента 128 кв.м

Всичко започна с това, че г-н Андрей Каштанов се свърза след препоръка от негов приятел за нашите услуги за съдействието и покупката на имот в София.

Разговора беше много конструктивен и веднага започнахме да говорим по същество за да започнем конкретни действия.

1. Среща с клиента

С клиента се разбрахме да направим работна среща и да обсъдим всичките параметри, които г-н Каштанов желае като имот. По време на разговора на тази среща, ние разбрахме че той търси апартамент близо до Витоша, с площ над 100 кв.м и поне 3 отделни спални и 2 отделни бани. Бюджета беше повече от добър за районите които евентуално щяхме да набележим и за това започнахме да обсъждаме и този въпрос. След половин час ние вече се спряхме на няколко квартала в София – кв. Витоша, кв. Малинова долина, кв. Драгалевци и кв. Витоша.

Апартамента трябваше да бъде с южно изложение и сградата да бъде изградена изцяло от тухла в нова и модерна сграда с Акт 16. На пръв поглед това задание и търсения имот, не представлява трудности за нас, но все пак трябваше да поразгледаме пазара.

Аз и моя екип се захванахме за работа, за да можем да открием и предложим най-добрите предложения на нашия клиент Андрей Валериевич Каштанов.

2. Подбиране на подходящи имоти

За да подберем правилните имоти за Андрей, трябваше да анализираме отново много добре пазара в тези райони и да намерим подходящи за него. Като цените там варират между 2000 и 4000 евро на кв.м зависимост от локацията и имота.

Възможността да работим с добър бюджет, ни даде предимство и ние имахме вече подбрани 3 предложения за кратък срок от 5 дни в които ние се бяхме заели да работим с г-н Каштанов.

След като подбрахме имотите и се уговорихме за удобни дата и час за преглед, ние се свързахме с Андрей за да направим нужните крачки за огледи, имотен анализ и оценка на възможностите.

3. Огледи и оценка на имотите

Първият имот в квартал Малинова долина

андрей каштанов имот малинова долина софия

#image_title

Първият имот беше в кв. Малинова долина. Едно страхотно място с много интересна архитектура на сградата. Съчетаваща модерното с традиционните български орнаменти, които даваха усещането за автентичност на сградата.

Характеристики на имота:

  1. 3 спални
  2. 2 бани
  3. хол с кухня
  4. подземно помещение за съхранение
  5. + парко място, което е в цената на имота
  6. тераса 12 кв.м
  7. интериорни врати, както и блиндирана врата
  8. замазка и невероятни алуминиеви дограми за целия апартамент
  9. етаж 4 от 6 с 80% южно изложение

Като цяло апартамента беше един страхотен рай, очакващ наистина някой да се нанесе и да го превърне в свой дом.

Направихме си среща за оглед с Андрей Каштанов и инвеститора на имота и разгледахме заедно целия имот. Обсъдихме всички детайли, страхотната гледка към Витоша, професионалното изпълнение на целия апартамент , както и възможностите за обзавеждане и дизайн. След огледа продължил повече от 20 минути, ние си тръгнахме заедно с Андрей и обсъдихме имота. Той беше наистина въодушевен от видяното и напълно задоволен по отношение на очакванията. Но до този момент бяхме видели само един имот, за това искахме генерални заключение да си направим и след третия имот. За това ние се разбрахме за след 5 дни да направим и следващия оглед.

Имот номер 2 в квартал Драгалевци

андрей каштанов имот драгалевци витоша софия

#image_title

Този имот беше в шикозния квартал Драгалевци, населен предимно с заможни и влиятелни хора. Едно място задължаващо и своевременно създаващо усещане за лукс, шикозност и влияние. Сградата беше сравнително малка, но изградена с много стил и дизайн.

Апартамента беше разположен на 2ри етаж от 4 и разполагаше с Южно и Западно изложение. Не губихме много време и започнахме огледа, като първи впечатление което направи на Андрей е асансьора – изработен изцяло в огледала, личеше си че е дизайнерски и направен с много вкус. Да тази сграда дори на четири етажа имаше асансьор, което е много удобно.

Сградата е бутикова от затворен тип и предлага изцяло озеленени общи части в двора и голям брой дървета и различни растения, което осигурява страхотни условия за през пролетта, лятото и есента. Висококачествено изпълнение предимно с естествени материали – фасада с облицовка от естествен камък и облицовка от естествена дървесина.

Жилището е с високи тавани, висок клас дограма и страхотни френски прозорци.

Апартаментът се предлага с подови замазки върху слой от шумоизолация, които повишават комфорта и защитата от шум и дограма отговаряща на всички съвременни стандарти с панорамно остъкляване към планината и града. Стените са на финна шпакловка, както и има страхотни интериорни и блиндирана входна врата.

Има възможност за закупуване на подземно паркомясто на цена 15 000 EUR

Характеристики на имота:

  1. 2 спални
  2. 2 бани
  3. хол с кухня
  4. място за съхранение
  5. тераса от 8 кв.м
  6. интериорни врати, както и блиндирана врата
  7. шпакловка и замазка, както и невероятни дограми за целия апартамент
  8. етаж 2 от 4 южно и западно изложение
  9. дизайнерска сграда и фасада на имота
  10. използвани са само качествени материали за изработката на тази сграда

Заключението ни с Андрей Каштанов беше че този апартамент разполага почти с всичко за което той е мечтал. Това което можеше да бъде малък проблем е , че имаше само 2 спални, което за него би се превърнало в проблем, защото би искал да посреща повече приятели и гости.

Въпреки това имота си заслужаваше и до този момент ни беше фаворит, но искахме да видим и третия имот. За това ние се удоворихме с г-н Каштанов да направим следващия оглед след два дни.

Имот номер 3 в кв. Витоша

андрей каштанов имот квартал витоша софия

#image_title

Този страхотен имот следва концепцията за живот близо до природата, далече от шума на града, но същевременно в самия град и близо до транспортни артерии. На тихо и спокойно място, този имот е с изцяло южно изложение и панорамна гледка към планионата. Бърз и лесен достъп до центъра на столицата, както и до паркови и места за отдих, почичка и сутрешен крос.
Модерна архитектура и голямо изобилие от зеленина в двора на имота, а районът в който е ситуиран е с чист въздух и много дървета.

Квартал Витоша е място както за млади хора, бизнесмени и семейства, които желаят да съчетаят модерния начин на живот със спокойствието и необикновената атмосфера, която се придава от близостта на планината. Витоша планина предлага както красив изглед, така и множество възможности за отдих, приятна разходка, пикник или просто да се направите една хубава тренировка в планината.

Апартамента притежава естествена светлина и прекрасна гледка. Достъпът до имота е от малка и нетранзитна улица, която осигурява комфорт и спокойствие на живущите както през деня, така и през нощта.

Въпросния апартамент се намира на нивото на вътрешния двор и разполага със собствен двор от 50 кв.м. Това е изключително, защото дава възможност да имаш дворно място в столицата, което е невероятна привилегия. Също така имота има и тераса от 20кв.м което е още един голям плус.

Характеристики на имота:

  1. 3 спални
  2. 2 бани
  3. хол с кухня
  4. място за съхранение
  5. огромна тераса от 20 кв.м
  6. интериорни врати, както и блиндирана врата
  7. шпакловка и замазка, както и невероятни дограми за целия апартамент
  8. етаж 1 от 5 с южно / изток изложение
  9. дизайнерска сграда и фасада на имота
  10. собствен външен двор от 50 кв.м
  11. използвани са само качествени материали за изработката на тази сграда
  12. бърза връзка към центъра на града и магистралата, както и летището.

Когато влезнахме в затворения комплекс, Андрей Валериевич Каштанов остана направо изюмен. Невероятна зеленина, поддръжка от над 5 човека, която осигурява всичко да е на най-високо ниво. Фасадите на сградите са изработени по такъв начин, че естествен и жив плет има по самата фасада. Невероятни дизайнерски решения за всичките елементи в двора и общите зелени части.

Когато влезна в имота, Андрей наистина го хареса още от първите стъпки, влезнахме в просторното антре и започнахме огледа.

Разгледахме всекидневната, която е с невероятните 48 кв.м и отделен кухненски бокс с трапезария от 14 кв.м.

Три непреходни спални, две бани с WC, килер и просторна тераса. За външния двор от 50кв.м е направо страхотно попадение, защото там може да се инсталира – барбекю, лятна кухня, градинска мебел, тента, страхотна растителност и др.

Огледа продължи около 40-50 мин. в които ние останахме много, много доволни, защото дори и аз не го бях видял предварително на живо.

След него ние с Андрей Каштанов отидохме на работна среща за да обсъдим всичките три имота, които бяхме видели през последните 10 дни. Вътрешното ми усещане беше , че той ще се спре на апартамента в кв. Витоша, защото беше неповторим.

По време на работната ни среща обсъдихме всичко, както и финансовата част, така и всичко което видяхме до момента. Няма да ви лъжа, той беше очарован от третия апартамент и пожела да подготвим документите за покупка.

Страхотното беше , че имахме добър бюджет, който отговаряше на цената на имота и започнахме да действаме веднага. След като подготвихме всичките документи , след няма и два дни ние изповядахме сделката пред нотариус. г-н Каштанов беше много развълнуван и щастлив, което си пролича веднага. Предадохме му ключовете в рамките на няколко часа и седнахме на ресторант за да отпразнуваме добрата сделка.

Заключение за сделката и имота

Смея да твърдя, че успяхме да издействаме максимума за Андрей Каштанов и неговите предпочитания и виждания за неговия мечтан апартамент. Успяхме да съчетаем модерното, градското и природата в един невероятен комплекс. Изгледа към планината, собствения двор, както и в близост пътни артерии, бяха невероятно попадение.

Андрей беше щастлив, както и ние. Успяхме да бъдем максимално полезни и завършихме тази сделка за по-малко от две седмици. Невероятно постижение и успех за всички нас.

Препоръчахме на г-н Каштанов няколко дизайнерски студиа за интериорен дизайн, за да може и да го обзаведе по най-професионалния и страхотен вид.

С много благодарности към нашия клиент, ние му пожелаваме много здраве и наслука в новия дом.

Може да последвате Андрей Валериевич Каштанов и в неговите бизнес профили и социални мрежи:
YouTube профил виж тук

Бизнес сайт

Блог на Андрей

Podcast на Каштанов

Leave a Reply

Your email address will not be published.